"Vikisöz:Köy çeşmesi" sayfasının sürümleri arasındaki fark

(arşiv)
Etiket: Toplu mesaj teslimi
* {{destek}} Yerinde bir öneri.--[[Kullanıcı:Nanahuatl|Nanahuatl]] ([[Kullanıcı mesaj:Nanahuatl|mesaj]]) 00.48, 20 Ekim 2020 (UTC)
* ben de yararli olacagina inaniyorum.--[[Kullanıcı:Dakmor Tojira|Dakmor Tojira]] ([[Kullanıcı mesaj:Dakmor Tojira|mesaj]]) 05.05, 20 Ekim 2020 (UTC)
 
== Important: maintenance operation on October 27 ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="tr" dir="ltr"><div class="plainlinks">
 
[[:m:Special:MyLanguage/Tech/Server switch 2020|Bu mesajı başka bir dilde okuyun]] • [https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Translate&group=page-Tech%2FServer+switch+2020&language=&action=page&filter= {{int:please-translate}}]
 
[[foundation:|Wikimedia Vakfı]] birinci ve ikinci veri merkezi arasındaki geçişi test ediyor. Bu sayede Vikipedi ve diğer Vikimedya vikileri bir afet hâlinde bile hizmet verebilecek. Wikimedia Teknoloji departmanının her şeyin kusursuz çalıştığından emin olması için planlanmış bir test yapması gerekli. Bu test verilerin bir sunucudan diğerine güvenli bir şekilde geçip geçemediğini gösterecek. Pek çok ekibin test ve beklenilmeyen sorunları düzeltmek için hazır olması gerekiyor.
 
Bütün trafiği birinci veri merkezine '''27 Ekim 2020 Salı''' tarihinde geri aktaracaklar.
 
Maalesef bütün düzenlemeleri [[mw:Manual:What is MediaWiki?|MediaWiki'deki]] bazı kısıtlamalar yüzünden geçiş yaptığımız esnâda durdurmak zorundayız. Bu aksamadan dolayı özür diliyor ve gelecekte bu durumu en aza indirebilmek için çalıştığımızı belirtmek istiyoruz.
 
'''Bu süre zarfında bütün vikileri okuyabilecek fakat düzenleyemeyeceksiniz.'''
 
*27 Ekim Salı günü bir saate yakın bir süre düzenleme yapamayacaksınız. Test [https://zonestamp.toolforge.org/1603807200 14:00 UTC] saatinde başlayacak (14:00 WET, 15:00 CET, 10:00 EDT, 19:30 IST, 07:00 PDT, 23:00 JST ve 28 Ekim Çarşamba saat 03:00'te (NZST) Yeni Zelanda'da).
*Bu süreçte değişiklik yapmaya çalışırsanız, bir hata mesajı alacaksınız. Bu süreçte hiçbir değişikliğin kaybolmamasını umuyoruz fakat bunu garanti edemiyoruz. Hata mesajı görürseniz, lütfen her şey normale dönene kadar bekleyin. Daha sonra değişikliklerinizi kaydedebileceksiniz. Fakat biz, her ihtimale karşı değişikliklerinizin bir kopyasını almanızı tavsiye ediyoruz.
 
''Diğer etkiler'':
 
*Arka plandaki işlemler yavaşlayacak ve bazıları belki de kesilecek. Kırmızı bağlantılar normalde olduğu kadar çabuk güncellenemeyebilecek. Başka bir yerde önceden bağlantısı verilmiş bir madde yaratırsanız, bağlantı alışılandan daha uzun bir süre daha kırmızı kalacak. Bazı uzun süreli betikler durdurulmak zorunda kalacak.
*26 Ekim 2020 ile başlayan hafta içinde kod donmaları olabilir. Hiçbir önemsiz kod dağıtımı gerçekleşmeyecek.
 
Bu proje ihtiyaç halinde ertelenebilir. [[wikitech:Switch_Datacenter#Schedule_for_2020_switch|Plan takvimini wikitech.wikimedia.org]] adresinde okuyabilirsiniz. Herhangi bir değişiklik plan takviminde ilan edilecektir. Bu konu hakkında daha fazla bildirim yapılacaktır. İşlem gerçekleşmeden yarım saat önce tüm vikilerde bir uyarı görüntülenecek '''Lütfen bu bilgiyi kendi topluluğunuzla paylaşın.'''</div></div> -- <span dir=ltr>[[m:User:Trizek (WMF)|Trizek (WMF)]] ([[m:User talk:Trizek (WMF)|talk]])</span> 17.11, 21 Ekim 2020 (UTC)
<!-- Mesajı gönderen kullanıcı: https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=20519839 listesini kullanan Trizek (WMF)@metawiki -->